messenger

Facebook je najavio novi izgled njihove veoma popularne aplikacije Messenger. Naime, najavljeno je da će opcija Discovery biti uklonjena, i da će sve to početi od sljedeće nedjelje.

Tokom prošlih modifikacija ove aplikacije, Facebook je unio opciju chatbota kroz Discovery tab u aplikaciju Messenger. Međutim, sa ovim se nisu proslavili, pa su sada riješili da prosto uklone ovu opciju.

To je jedna od glavnih novina koje će novi Messenger donijeti sa sobom. Novi šef proizvoda Stan Čadnovski riješio je da aplikaciji vrati stari sjaj time što će je ponovo učiniti jednostavnom, brzom, efikasnom, ali i onim što je ona u osnovi bila, a to je servis za razmjenu poruka. Takođe, tab Discovery biće obrisan jer nije donio sa sobom uspjeh koji je kompanija očekivala.

Iz aplikacije Messenger biće obrisan i tab Instant Games, koji je omogućavao igranje igrica. Ovoj platformi nećete moći da pristupite ni putem glavne Facebook aplikacije.

U novom ruhu, aplikacija će promovisati tab People, gdje možete vidjeti kvadrate koji će promovisati vaše prijatelje sa nedavno ažuriranim Facebook pričama, piše PC Press.

(Nezavisne)