Društvena mreža Facebook uskoro isključuje jednu od funkcija koja je postala veoma korisna u pandemijsko vrijeme.

U pitanju je opcija zajedničkog gledanja video-snimaka, koja će biti potpuno ukinuta od 16. aprila ove godine. Ukoliko ćelite da preuzmete svoje objave ili komentare iz nekih prethodnih zajedničkih gledanja, to možete da uradite do 15. aprila.

Kako da preuzmete podatke?

  • Opcija “Download Your Information” omogućava vam, između ostalog, da preuzmete i sve objave u vezi sa zajedničkim gledanjem, video-snimcima i reakcijama.
  • Informacije o listi gledanja, posjetiocima i drugim statistikama biće vam nedostupne.
  • U gornjem desnom uglu, odaberite “Setings and Privacy”, pa zatim “Settings”
  • Sa lijeve strane, odaberite “Your Facebook Information”
  • Odaberite “View”, i odatle dodajte ili uklanjajte kategorije po želji
  • Odaberite “Create File” da biste potvrdili zahtjev.

Kada podnesete zahtjev, moraćete da sačekate nekoliko dana, a onda možete da vidite svoje podatke u okviru “Available Copies” odeljka u “Download Your Information”.

(B92)