karte

BANJA LUKA, 02. oktobra – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, protiv O.G. i R.B. iz Banjaluke zbog sumnje da su od oktobra 2018. godine do septembra 2019. godine počinili krivično djelo “falsifikovanje isprave”.

Oni se sumnjiče da su falsifikovali mjesečne karte, koje su korišćene za prevoz, čime su pričinili materijalnu štetu javnom prevozniku iz Banjaluke u iznosu od oko 700 maraka.

Nezvanično, riječ je o Ognjenu Golemoviću i Rajku Bibiću, obojica imaju po 19 godina.

Podsjetimo, u pojedinim gradskim autobusima u Banjaluci je početkom školske godine uočena pojava falsifikovanih mjesečnih karata, koje su mahom koristili maloljetni putnici, o čemu je Srpskainfo nedavno pisala.

– Najviše je upravo đačkih falsifikovanih karata. Upozorili smo vozače i druge prevoznike, i prijavili policiiji da se radi o falsifikatu, jer je to krivično djelo. Naši vozači su dobili instrukcije da koju god takvu kartu uoče, odmah je oduzmu, identifikuju lice i prijave policiji o kome se radi – rekli su tada iz “Autoprevoza”.

(Srpskainfo)