BANJALUKA, 27. februara – Fudbalski klub Borac još čeka imenovanje rukovodstva pošto još nije održana izborna sjednica Skupštine kluba koja je bila planirana za 23. februar. Termin sjednice najvišeg klupskog organa za sada se i ne nazire.

Klubom još rukovodi Radna grupa pod vođstvom Draška Ilića koja je  trebalo da održi sastanak.

– Ne možemo da zakažemo sjednicu Skupštine jer nisu stvoreni preduslovi za zasjedanje najvišeg klupskog organa. U programu koji je zacrtala Radna grupa urađene su brojne aktivnosti kako bi se klub stabilizovao, ali je finansijski balast ogroman – rekao je Ilić.

Pojedini članovi klupske Skupštine juče su se raspitivali za najavljenu, ali ne i održanu sjednicu i prolongiranje termina.

– Žalosno je što Borac praktično nema upravu i što njime rukovodi Radna grupa. Očigledno nešto nije krenulo kako treba u realizaciji plana i programa iznesenog na posljednjoj sjednici Skupštine 23. januara. Na Gradskom stadionu može se čuti da Radna grupa nije obezbijedila ni fening, već da su obećanjima gradili nerealne ciljeve. Bojim se da je izgubljeno mnogo dragocjenog vremena i da će se odugovlačenjem i nezakazivanjem Skupštine otići u još veći problem – rekao je u telefonskom razgovoru jedan od članova Skupštine koji nije želio da mu ime objavimo.

Utakmica

Prvi susret u nastavku prvenstva Borac igra sa ekipom Mladosti iz Velike Obarske u okviru 20. kola u subotu (17 časova). Finansijske obaveze prema Fudbalskom savezu BiH (15.000 KM), BSK-u (6.600 KM) i bivšem igraču Leonidu Ćoriću (12.750 KM) su izmirene pa odigravanje utakmice nije pod znakom pitanja.