Na društvenim mrežama u Bosni i Hercegoivini i regionu širi se objavljena fotografija sa lokaliteta Solina u Tuzli na kojoj se vidi asfaltirana ulica uz stambeni objekat.

Ništa ne bi bilo neobično da se na sredini jedne trake nalazi ni manje ni više nego betonski stub Elektroprivrede BiH, piše “Radiosarajevo.ba”.

U prvi mah se mislilo da se radi o fotomontaži, ali su uskoro stigle potvrde iz Tuzle, sa lica mjesta, gdje se zaista vidi da se na sredini jedne kololovozne trake nalazi stub.

Inače, rok za završetak izvođenja radova je 30. april 2020. godine, objekat je namijenjen za 100 raseljenih i socijalno ugroženih porodica koje trenutno žive u kolektivnom centru Mihatovići i drugim alternativnim smještajima, biti stambeno zbrinute.

U lamelama CEB II projekta izgrađeno je i obdanište za djecu, kao sadržaj društvenog karaktera, koji je prijeko potreban u naselju Solina.

Za sve lamele urađena je kompletna vanjska infrastruktura s parkinzima i pristupnim putevima, a očekuje se i skoro useljenje korisnika.

Ali, betonski stub Elektroprivrede BiH na samom opasnoj krivini je nešto o čemu će mnogi pročati.

Pomenuti portal je pokušao da kontaktira “Elektroprivredu BiH”, ali kako navode, odgovor nisu dobili.

(Nezavisne)