fzo

U skladu sa već donesenim mjerama Vlade Republike Srpske u cilju prevencije i sprečavanja širenja virusa korona Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske obavještava javnsot da će se do 23. marta u svim poslovnicama i filijalama Fonda organizovati minimalan proces rada, uz mogućnost rada od kuće.

– Fond ovim preventivnim mjerama nastoji da učini sve kao bi se suzbilo širenje virusnih infekcija, posebno među rizičnim grupama, ali i da spriječimo širenje kontakata među ljudima dok je na snazi vanredna situacija u Republici Srpskoj – navodi se u saopštenju.

Napominju i da Fond svim građanima (osiguranim ali i neosiguranim) do 31.marta finansira zdravstvene  usluge u javnim zdravstvenim ustanovama  i do tada nije potrebno ovjeravati zdravstvene knjižice.

Dakle, Fond je još ranije zbog mjere predostrožnosti kao i zbog aktuelne epidemiološke situacije  donio odluku da privremeno obustavi rad u šalter salama  kako se ne bi stvarale gužve  i čekanja na ovjeru knjižica.  Tako da sve zdravstvene usluge koje građani obave do 31.marta finansira Fond zdravstvenog osiguranja Srpske.

Fond će i dalje da pratiti epidemiološke smjernice  i upustva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti.

Takođe, građani i dalje sve iformacije o zdravstvenom osiguranju, kao i o radu Foda uopšte mogu da dobiju od zaštitnika prava na broj 051 226 870, kao i putem mejla zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org

(RTRS)