BANJALUKA, 21. januara – Banjalučka Galerija “Udas”, koja djeluje u okviru istoimene organizacije amputiraca, i ove godine organizuje školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta.

Iz Galerije pozivaju svu zainteresoovanu djecu uzrasta od šest do 18 godina da se prijave, napominjići da je škola za djecu sa invaliditetom i djecu članova organizacije besplatna, dok je cijena škole za djecu bez invalididteta 30 KM.

“Polaznici škole će biti podijeljeni u tri grupe. Teorijsku i praktičnu nastavu vodiće diplomirana slikarka Maja Šolak. Polaznici će svake subote u Galeriji `Udas` učiti tehnike crtanja i slikanja kao što su: crteži i pejzaži, osnovne boje i izvedene, slikanje i crtanje na zadatu temu, portreti, akvarel, kolaž i slično”, saopšteno je iz Galerije “Udas”.

U saopštenju se dodaje da je za polaznike škole Galerija obezbijedila potreban materijal za crtanje, a da će škola crtanja i slikanja trajati četiri mjeseca, nakon čega će se u galeriji napraviti kolektivna izložba radova polaznika, objavila je SRNA.

Zainteresovani polaznici za školu crtanja i slikanja mogu da se jave na broj telefona 051/439-239 svakim radnim danom i subotom od 8.30 do 15.30 časova. Početak nastave je predviđen u subotu, 25. januara.