kradja 1

BANJA LUKA, 28. avgusta – Na Fejsbuk stranici “Izgubljeno-Pronađeno-Banjaluka” objavljena je potresna poruka sina, koji moli ljude da mu pomognu da pronađe nadgrobnu bistu svog oca.

– Ukradena je nadgrobna bronzana bista sa spomenika mog oca, koji je dao život za ovu državu davne ‘93 godine, sa porodičnog groblja “Rujišta” u Banjaluci. Molim sve ljude ako je primjete negdje, jer nerijetko se takve stvari nađu u prodaji na pijacama, da se jave na ovu stranicu ili u komentar – zamolio je ovaj građanin.

Brojne građane pogodio je ovaj slučaj, koji pitaju “da li je više išta sveto” i “gdje će im duša kada ni mrtvima ne daju mira”?

Mnogi su podijelili i svoje istovjetne priče podsjećajući kako ovaj bizarni slučaj nažalost nije izolovan, te da se slične stvari dešavaju i u ostalim dijelovima Banjaluke, kao i u drugim gradovima.

– To ne vrijedi tražiti po pijacama, već, nadam se da je prijavljeno policiji i sačinjena zabilješka, da oni “pritegnu” otpade i otkupljivače ovog i drugih vrijednijih metala, jer lopov se toga najlakše i najbrže rješava tako da izlomi ili isječe i proda za pretapanje, pošto i ova bronzana bista kao ploča moga oca ima minimum 15-ak kilograma- naveo je izvjesni S.P.

(Srpskainfo)