BANJA LUKA, 12. novembra – Birači sa područja grada Banjaluka koji su pozitivni na virus kovid 19 ili posjeduju akt o izolaciji od nadležnog organa, svoje biračko pravo mogu ostvariti putem posebnih mobilnih timova, saopšteno je iz GIK.

Neophodno je da glasači Gradskoj izbornoj komisiji Banjaluka dostave nalaz zdravstvene ustanove koji potvrđuje da je birač pozitivan na virus kovid 19 ili akt nadležnog organa o izolaciji, što prije, a najkasnije do 15. novembra, odnosno na dan izbora, do 9 časova. Ovo je regulisano izmjenama i dopunama pravilnika o sprovođenju izbora u BiH, koje je Centralna izborna komisija BiH juče donijela, kako bi se svim ljudima omogućilo glasanjena lokalnim izborima.

Navedena kategorija birača, zahtjev sa ličnim podacima i kontakt telefonom, kopijom nalaza ili rješenja nadležnog organa mogu dostaviti na više načina, i to: putem druge osobe u kancelariju br. 15 Centra za birački spisak  u prizemlju objekta Gradske uprave, elektronski na adrese službenika u Centru za birački spisak: dubravko.malinic@banjaluka.rs.ba  i tijana.bojecko@banjaluka.rs.ba, kao i putem faksa na broj 051/244-532.

(Srpskainfo)