Najbolji teniser svijeta Novak Đoković u Marbelji provodi vrijeme izolacije tokom pandemije korona virusa, a u utorak je nastavio seriju Instagram lajv nastupa sa poznatim teniserima širom svijeta.

Srpski teniser je ranije na Instagramu razgovarao sa Endijem Marijem, Stanom Vavrinkom, kao i sa brojnim uspješnim srpskim sportistima, kada se dotakao i potencijalne obavezne vakcinacije izjavom koja je prilično uzdrmala svjetsku javnost.

U razgovoru sa Italijanom Fabiom Fonjinijem, Novak Đoković je otkrio i nekoliko veoma zanimljivih stvari, poput pravila koja bi promijenio u tenisu.

– Ja sam u životu uvijek za promjene. Da bi sport nastavio da se poboljšava, moramo da mijenjamo nešto. Čitao sam da su u SAD i Evropi prosječni teniski navijači stariji od 60 godina, a to je zastrašujući podatak. Moramo da uradimo nešto. “NextGen” turnir u Milanu bio je veoma dobar eksperiment. Bilo je brzo, dinamično. Ne znam da li treba odmah da počnemo sa svim pravilima, ali mi se sviđa pravilo da treniri mogu da budu na terenu – rekao je Đoković i pojasnio da se u muškom tenisu dešava komunikacija sa trenerom.

– Svi to znamo i treba nekako da uvedemo u pravila. Trenutno sve zavisi od toga koliko je sudija popustljiv. Ipak, ne bih želio da svi mogu da čuju šta trener govori igraču, jer protivnici to mogu da iskoriste u igri. Možda kao u fudbalu, kada igrači dotrče do trenera. Možda u pauzi između gemova možete da najavite sudiji da ćete ići do trenera. Znam da bi navijači želeli da čuju o čemu se govori, ali to mi je malo previše – rekao je.

Pričao je Novak i onda rekao da “može da bira kome bi bio trener, izabrao bi Fonjinija”, na šta mu je Italijan šmekerski odgovorio sa: Srbija! Srbija! Srbija!

Nezaobilazna tema bila je priča o temperameptu, koji posjeduju i Italijan i Srbin.

– Kada sam na terenu, pomalo sam kao… ti. Kada se derem i kada lomim reket, tada nisam srećan. Godinama sam sam osjećao krivicu zbog toga. Morao sam da se pomirim sa time da sam samo čovjek koji može da napravi grešku. Ono što je najvažnije je to kako se oporaviš od takvih situacija – rekao je Đoković.

Novak je otkrio da mu nije bilo lako tokom prvih nedjelju dana karantina.

– Tokom prvih dana sam se osjećao izuzetno anksiozno. Nisam mogao da shvatim zašto. Mi smo navikli da konstantno putujemo i bilo mi je potrebno vrijeme da sve ovo prihvatim fizički i psihički. Imao sam priliku da mnogo razgovaram sa svojom ženom o tome kako funkcioniše naš kućni život. Sada sam u Španiji i veoma sam zahvalan na tome što sam uz porodicu – jasan je bio prvi “reket” planete.

Novak je još jednom objasnio i načinu na koji će pomoći teniserima kojima je pomoć potrebna u vrijeme pandemije korona virusa, piše Blic.

(Srpskainfo)