BANJALUKA, 15. maja – Četiri osobe povrijeđene su danas u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na magistralnom putu Banjaluka – Jajce, u banjalučkom naselju Rekavice.

Kako je utvrđeno, do nesreće je došlo kada su se sudarili golf tri i mali kamion preduzeća “Mrkonjić putevi”.

Vozač golfa je prilikom preticanja automobila udario u lijevu stranu kamiona koji je išao iz pravca Banjaluke, objavile su Nezavisne novine.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi povrijeđeni su majka i sin, koji su se nalazili u golfu, i radnici Nedeljko Ilić i Drago Marić, koji su bili u kamionu pomenutog preduzeća.

Nakon nezgode svi povrijeđeni su prevezeni u Klinički centar Banjaluka, od čega je jedan zadržan na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

“Pacijent M.Z. je zadobio povredu glave i grudnog koša. Zdravstveno stanje je stabilno, ali se pacijent još nalazi na opservaciji”, saopštili su iz banjalučke bolnice.

Radnik preduzeća “Mrkonjić putevi”, koji se nalazio u kamionu, ispričao je da se sa četvoricom kolega vraćao iz Banjaluke s posla i da su išli prema Mrkonjić Gradu.

Prema njegovim riječima, dok su se vozili, u jednom trenutku se ispred njih našao auto.

“Naš vozač je pokušao da ukoči i izbjegne udes, ali bezuspješno. Kolovozi su mokri od kiše, sve je klizavo”, ispričao je ovaj radnik, dodajući da je Hitna pomoć ubrzo došla na mjesto nezgode te odvezla četvoro ljudi, koji nisu, kako kaže, teže povrijeđeni.

Mještani Rekavica ispričali su da su oko 12 časova čuli jak udar, nakon čega su istrčali na ulicu da vide šta se dešava.

“Jedna strana golfa je ugruvana, a u kamionu su se aktivirali vazdušni jastuci. Uzrok udesa je najvjerovatnije neprilagođena brzina i klizavi kolovozi”, ispričali su mještani, ističući da vozači moraju biti na oprezu kada su obilne padavine.