BANJALUKA, 16. marta – Stefan Popović (21) iz Banjaluke teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi rano jutros u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića u centru Banjaluke.

Popović se golfom 5 oko 3.30 ujutro kretao iz pravca Narodnog pozorišta prema Fabrici duvana i iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku, a zatim udario u drvo.

Sa teškim povredama i prelomima obje noge Popović je prebačen u banjalučki KC.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog tužilaštva Banjaluka, potvrdila je da se nezgoda dogodila oko 3.30, te da je uviđaju prisustvovao dežurni tužilac sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

Tužilac je naredio da budu preduzete sve potrebne istražne radnje i mjere kako bi bio utvrđen tačan uzrok nesreće.

Tokom istrage biće obavljena i vještačenja, među kojima i analiza krvi kako bi se utvrdilo eventualno prisustvo alkohola.

Izvor “Nezavisnih” blizak policiji ispričao je da je Popović u trenutku nezgode bio sam u automobilu i da je uzrok nezgode neprilagođena brzina, objavile su Nezavisne novine.

“Golf se kretao velikom brzinom iz pravca centra grada, a o silini udarca govori gotovo izvaljeno stablo staro nekoliko decenija i ostaci automobila koji su rasuti oko mjesta nezgode. Golf je prvo udario u ivičnjak, a zatim proletio između autobuske stanice i obližnjeg kioska da bi udario u drvo. Prava je sreća da vozač nije smrtno nastradao”, ispričao je naš izvor.

O kakvom udarcu se radilo govori podatak da se automobil golf 5 bukvalno raspao u sitne dijelove, pa su se na mjestu nezgode mogli vidjeti komadi motora i plastike.

Njegovi poznanici su juče ispričali “Nezavisnim” da mu ovo nije prva nezgoda. Naime, Popović je i prije dvije godine imao tešku nezgodu kada se automobilom »zakucao« u kuću kod Ekonomske škole u Banjaluci.