park

BANJA LUKA, 17. avgusta – Grad bi mogao da dobije adrenalinski park koji bi se nalazio iznad izletišta Trešnjik, rekao je za “Nezavisne” Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada.

Dodao je da mu je ovu ideju predložila grupa rekreativaca.

“Ovaj prijedlog za obogaćivanje sadržaja za rekreativce, ali i sve građane je zanimljiv i može lako da bude realizovan. Naša zamisao je da park bude iznad Trešnjika. Razgovarao sam sa predstavnicima Šumskog gazdinstva, koji su spremni da daju saglasnost za njegovu izgradnju”, kazao je Talić.

Prema njegovim riječima, ideja je da se najprije realizuje adrenalinski park za najmlađu populaciju, s ciljem da se na Trešnjiku okupi što veći broj porodica kako bi taj prostor bio što više iskorišten, a koji bi imao sadržaje za djecu.

Dodao je da u okruženju već postoje takvi parkovi, a da se jedan od njih nalazi na Kozari.

“U adrenalinskom parku bile bi postavljene platforme po kojima bi djeca mogla hodati, zatim mreže, a akcenat bi bio stavljen na bezbjednost”, istakao je Talić.

Dodao je da je jedan od prijedloga da nezaposleni DIF-ovci dobiju priliku da na tom prostoru drže časove sporta u okviru projekta “Sport u školama”.

Građani koje smo pitali šta misle o izgradnji ovakvog parka kažu da im se ta ideja sviđa i da podržavaju aktivnosti na uvođenju novih sadržaja za rekreativce i građane.

“Izgradnjom adrenalinskog parka dobili bismo novi sadržaj u gradu, a imali bismo i nešto novo da ponudimo turistima”, kazala je Biljana Radulović.

S njom se slaže i Goran K., koji je rekao da je već imao priliku da posjeti adrenalinske parkove te da ga raduje ideja da i grad dobije jedan takav park.

(Nezavisne)