BANJALUKA, 11. februara – Banjalučka Gradska uprava je ovogodišnjim budžetom planirala izdvajanje ukupno 120.000 KM za podršku takozvanim malim projektima mjesnih zajednica, koji se odnose na sitne intervencije – rješavanje manjih infrastrukturnih radova, kao i uređenje značajnih objekata na području svih naselja.

untitled
Foto: N.N.| Banjaluka izdvaja 120.000 KM za male projekte

Ovaj jedinstveni projekat Gradska uprava od 2017. godine realizuje sa savjetima svih 57 banjalučkih mjesnih zajednica.

Načelnik gradskog Odjeljenja za opštu upravu Sanja Pavlović rekla je Srni da se mali projekti, koje delegiraju mještani, odnosno savjeti mjesnih zajednica, odnose na rješavanje manjih infrastrukturnih radova, spoljašnje i unutrašnje uređenje objekata i dvorišta mjesnih zajednica, kao i uređenje značajnih objekata i njihove okoline na području svih naselja.

Putem javnog poziva svaka mjesna zajednica može da predloži najviše dva projekta u pojedinačnoj vrijednosti do 2.500 KM.

Ovogodišnji poziv, prema najavi nadležnog odjeljenja, trebalo bi da bude raspisan u drugoj polovini godine.

Za projekte koji su odabrani po pozivu iz prošle godine, Gradska uprava će prema dostavljenim specifikacijama za svaki projekat mjesne zajednice u martu raspisati javnu nabavku za izbor izvođača radova.

Prema podacima resornog odjeljenja, u međuvremenu, u prošloj godini realizovani su mali projekti za 40 mjesnih zajednica.

Iz ovog odjeljenja navode da je na taj način, između ostalog, rekonstruisano postojeće sportsko igralište u Ulici Jasmira Malčića na Pobrđu, saniran krov na Domu kulture u Piskavici, te uređene učionice u područnoj Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Pavlovcu.

(https://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Grad-izdvaja-120000-KM-za-male-projekte-u-svih-57-banjaluckih-naselja/522378)