BANJALUKA, 29. decembra – Ljekari, apotekari, policajci, vatrogasci, gradski prevoznici i taksisti neće odmarati tokom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, a građanima će posljednjeg dana Stare, te prvih dana Nove godine biti na usluzi tokom 24 časa.

Služba hitne pomoći radiće non-stop, dok će dežurni timovi službe porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici raditi u dvije smjene od sedam do 20 časova.

– Dežuraće i jedan stomatolog u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne pomoći tokom 24 časa. Pedijatrijske ambulante radiće u prvoj smjeni od sedam do 14 časova u ambulantama u Poliklinici – potvrdila je portparol Doma zdravlja Dušica Stanković i dodala da će Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku raditi od sedam do 20 časova na Poliklinici, a poslije toga u Službi hitne pomoći, objavio je Glas Srpske.

U Vatrogasnoj brigadi ističu da će praznike, kao i do sada, provesti na poslu. Za vrijeme proslave međunarodne i Pravoslavne nove godine mobilna ekipa će dežurati na Trgu Krajine.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Mladen Marić rekao je da će policija za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika preduzeti pojačane aktivnosti.

– Pozivamo građane da umjereno konzumiraju alkohol, da ne bi bilo neželjenih posljedica tokom praznika – kazao je Marić.

Stanovnici grada na Vrbasu tokom novogodišnje noći moći će besplatno da koriste gradski javni prevoz u periodu od 22 do 5.30 časova ujutro,

– Besplatan prevoz biće obezbijeđena na “Autoprevozovoj” liniji broj jedan, 13A i 13B, linijama “Bočac-turs” tri, šest i osam. Prevoznik “Central” besplatno će saobraćati na liniji broj 14, a “Pavlović-turs” linijama 13P i 19 – saopšteno je iz Gradske uprave.

Za razliku od gradskog prevoza, koji će biti besplatan, taksisti će za novogodišnju noć voziti po duploj tarifi.

– Posljednjih nekoliko novogodišnjih noći cijene taksi usluga su bila duplo veće u periodu od 20 do šest časova, a tako će biti i ove – rekao je predsjednik Udruženja “Euro taksija” Darko Vučić.

Dragstori

Tokom nastupajućih praznika biće otvoreni i neki od gradskih dragstora i to u naseljima Ante Jakića, Novoj varoši, Laušu, Obilićevu… Svim građanima na usluzi će biti dežurna apoteka “Prvi maj”, koja će tokom praznika raditi non-stop.