gradjanska patrola

BANJA LUKA, 13. marta – Problemi sa javnom rasvjetom, nepropisnim odlaganjem otpada, oštećenja opreme na dječijim igralištima, najčešći su komunalni problemi koje su građani u zadnjih desetak dana prijavljivai putem aplikacije „Građanska patrola“.

Problemi sa rasvjetom registrovani su u više ulica: Kozarskoj, Putu srpskih branilaca, Kralja Aleksandra, Stepe Stepanovića, Carigradskoj, Skendera Kulenovića i Braće Jugovića. Nadležno Odjeljenje za komunalne poslove je, po prijemu prijava, odmah izdalo nalog da se kvarovi otklone i rasvjeta dovede u ispravno stanje.

Oštećeni kontejneri su evidentirani u ulicama Svetozara Cvetojevića, Voždovačkoj i Tromeđi.

Građani su prijavili oštećenje opreme na dječijem igralištu u Ulici Prvog krajiškog korpusa.

U kratkom roku, nesavjesni pojedinci su ponovo oštetili trambolinu na dječijem igralištu, iako je nedavno popravljena. I ovaj put apelujemo na građane da čuvaju komunalnu opremu, a vandale koji je uništavaju prijave nadležnim organima – kažu u odjeljenju.

Građani su primjetili da na prometnom šetalištu ipzmeđu mostova Reborvac i Venecija postoji nedostatak kanti za odlaganje otpada. Iz Odjeljenja za komunalne poslove poručuju da će nove kante uskoro biti postavljene.

U Ulici Đure Jakšića prijavljeni je da je oštećen šaht, te je izdat nalog za njegovo čišćenje.

 (Banjaluka.net)