BANJA LUKA, 29. decembra – Građani BiH više ne moraju da popunjavaju elektronski prijavu za ulazak u Njemačku, ali prije putovanja treba da se informišu kako ne bi imali neprijatnosti na granici, rekla je generalni konzul BiH u Minhenu Vera Sajić.

Sajićeva je napomenula da građani BiH pri ulasku u Njemačku od 25. decembra ne podliježu karantinu, ali da i dalje važe pravila o vakcinaciji sa dvije doze, prebolivanju kovida ili posjedovanju pi-si-ar ili antigenskog testa.

Ona je podsjtila da BiH za Njemačku više nije visokorizično “crveno područje rizika” kada je riječ o pandemiji virusa korona.

Njemački institut za zarazna oboljenja “Robert Koh” je prije nekoliko dana uvrstio BiH i Srbiju na listu zemalja koje više nisu visokorizične zbog pandemije.

Sajićeva je apelovala da građani, kako ne bi imali neprijatnosti na granici, prije putovanja provjere sve informacije na sajtovima institucija jer se odluke o ulasku u Njemačku i visokorizičnim područjima mogu promijeniti u zavisnosti od broja oboljelih u nekoj zemlji.

(Nezavisne)