Inspektori Grada Banjaluka započeli su kontrole svih lokalnih vodovoda na području grada, koje je preduzeće „Vodovod“ prošle godine preuzelo na upravljanje od Centra za razvoj poljoprivede i sela.

vodovod-voda-440x315

Foto: N.N.

“Utvrdiće se da li postoje sanitarno-tehnički nedostaci na ovim vodovodima  kako bi se odmah počelo sa njihovim otklanjanjem”, kaže načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.

Kontrole će obuhvatiti pregled rezervoara, pumpnih stanica, cjevovoda, šahtova, zone sanitarne zaštite vodoobjekata, kao i kvalitet vode na svim lokalnim vodovodima.

Izvršni direktor za tehnička pitanja „Vodovda“ Dario Kuprešak podsjeća da su krajem 2018. godine preuzeti svi vodovodi, kojima je nekada upravljao Centar za razvoj poljoprivrede i sela i da se njihovo stanje značajno popravilo.

“Odmah smo uspostavili redovnu dezinfekciju vode i redovnu kontrolu kvaliteta vode. Radili smo na otklanjanju nedostataka zbog čega je danas stanje ovih vodovoda mnogo bolje, posebno u pogledu isporuke i kvaliteta vode”, ističe on.

Kao jedan od znakova poboljašnja stanja, kaže Kuprešak, vidi se i po povećanom stepenu naplate vode kod potrošača.

“Svi potrošači koji nisu imali ugrađene vodomjere, obavješteni da su ih dužni imati. Oni se redovno očitavaju i ispostavljaju se računi za utrošenu vodu”, zaključio je on.

(https://www.banjaluka.com/drustvo/gradska-inspekcija-istrazuje-pod-lupom-kvalitet-vode-u-banjaluckim-selima/)