automehanicar

BANJA LUKA, 04. marta – Gradska inspekcija, u narednim danima, pojačaće kontrole mehaničarskih radionica na području grada u kojima se obavljaju popravke i servisi motornih vozila.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman ističe da je primjetna nagla ekspanzija nelegalnih radionica koje pružaju usluge popravke motornih vozila.

– Do sada smo sporadično vršili kontrole na osnovu prijava građana, ali sada ćemo detaljno iskontrolisati sve mehaničarske radnje na području Banjaluke. Ovim kontrolama ne želimo samo da kažnjavamo, već da, sve one koji rade, uvedemo u legalno poslovanje – najavio je Kecman.

On je dodao da će gradski inspektori u narednim danima intenzivno raditi i na kontroli pretvaranja poljoprivrednog zemljišta u građevinsko, posebno uz putne komunikacije.

-Zadatak inspektora je da sve lokacije gdje se vrši pretvaranje pregledaju i konstatuju stanje, a najviše posla imaće na lokacijama uz put Banjaluka – Prijedor. Takođe, pojačaćemo i kontrole iskopa na gradilištima, jer moramo znati gdje odlazi višak iskopane zemlje i o kojim količinama je riječ – rekao je načelnik Kecman i dodao da će u narednom periodu uslijediti i jače kontrole odvoza mješovitog otpada na deponiju, zatim rentakar i taksi prevoznika, te cvjećara, pogotovo uoči 8. marta.

I ovaj put, iz gradske inspekcije apeluju na građane da sarađuju sa Gradskom upravom  odnosno da sve nepravilnosti koje primjete, dojave nadležnim gradskim službama.

-Veoma važan segment našeg rada je saradnja i pomoć naših sugrađana. Mi smo na istom zadatku i molim sve građane koji uoče bilo kakve nepravilnosti da to prijave inspekciji ili drugim nadležnim službama, a mi ćemo reagovati u najkraćem mogućem roku – zaključio je Kecman.

(Banjaluka.net)