Proljece-u-Banjaluci

BANJA LUKA, 19. decembra – Gradska uprava uputila je poziv udruženjima i pravnim licima da dostave svoje prijedloge manifestacija za program “Proljeća u Banjaluci“ za 2020. godinu, koje će biti realizovane u periodu od 15. aprila do 15. juna naredne godine.

-Po prvi put na ovakav način pripremamo program „Proljeća u Banjaluci“, manifestacije koja je već postala prepoznatljiva po brojnosti i kvalitetu događaja koje je čine. Objedinjavanjem gotovo svih kulturnih, sportskih i turističkih događaja u ovaj program ima za cilj da se naš grad i regionalno promoviše i privlači posjetioce iz cijelog regiona – kazao je načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić.

On je naglasio da bi ovaj poziv za izbor manifestacija za „Proljeće u Banjaluci“ trebalo da doprinese da se dođe do još kvalitetnog i novog sadržaja.

Govoreći o manifestacijama koje se mogu predložiti, rekao je da je potrebno da imaju kreativan sadržaj koji će poboljšati kulturnu, turističku, sportsku, zabavnu i gastronomsku ponudu u gradu za goste, turiste i domaće stanovništvo.

Prema pozivu, većina sadržaja treba da bude vezana za dva značajna datuma za grad Banju Luku – 22. april Dan grada i Spasovdan, krsnu slavu grada, koja se naredne godine obilježava 28.maja.

U program će biti uključeni muzički, pozorišni, književni, likovni, filmski, plesni, folklorni, turistički i sportski sadržaji, odnosno manifestacije i projekti koji odražavaju tradicionalne kulturne i umjetničke vrijednosti, kao i savremene tokove u svim oblicima umjetnosti i kulture.

Prijave na javni poziv sa potrebnom dokumentacijom treba dostaviti do 17. januara 2020. godine.

Kompletan javni poziv i obrasce možete preuzeti ovdje.

 (Banjaluka.net)