BANJA LUKA, 15. aprila – Na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije konstatovano je da je trenutna epidemiološka situacija u Banjaluci i dalje nepovoljna, ali da je zabilježen blagi pad broja zaraženih na dnevnom nivou.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, danas su zabilježene 344 osobe koje su pozitivna na virus korona, od kojih je njih 90 sa područja grada Banjaluke.

U zaključku Štaba navedeno je da nošenje maske na otvorenom nije obavezno, ali da je građanima preporučeno da se, radi zaštite sopstvenog zdravlja, u skladu sa situacijom pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Jedan od zaključaka Gradskog štaba odnosi se na izmjene mjera u vezi sa javnim okupljanjem, te je odlučeno da su od danas u Banjaluci dozvoljena javna okupljanja na otvorenom do 30 ljudi, kako predviđaju i mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe je konstatovano da su danas nakon usvajanja budžeta preduzete mjere generalnog čišćenja grada, koje je tokom protekle dvije nedjelje bilo obustavljeno usljed nemogućnosti vršenja transakcija.

(Srpskainfo)