GRADIŠKA, 9. novembra – U akciji kodnog naziva „Galerija“ u Gradišci uhapšeno je više osoba zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i omogućavanje uživanja droge.

Akcija je dobila naziv po istoimenom lokalu u vlasništvu osumnjičenog, a u kojem se navodno, šmrkao kokain.

U pritvoru su uhapšeni Saša Lipovac, Strahinja Drinić, Mirko Radak, Ognjen Šobot, Danijel Todorović i Aleksandar Grandić, a banjalučko tužilaštvo je zatražilo da im se pritvor produži zbog bojazni da će uticati na svjedoke, uništiti dokaze i ponoviti krivično djelo, ukoliko se nađu na slobodi.

privođenje dilera u gradišci , akcija galeija FOTO: ATV/SCREENSHOT/YOUTUBE
Osumnjičeni se terete da su od druge polovine prošle godine do 11. oktobra ove godine, kada su uhapšeni, na području Gradiške neovlašteno nabavljali i prodavali kokain, spid, ekstazi i marihuanu.

Istragom je između ostalog, ustanovljeno i da su konzumenti, mahom iz Gradiške, nakon uzimanja kokaina, imali ozbiljnih zdravstvenih problema i da su se žalili osumnjičenima.

Jedne prilike mladić se obratio za pomoć osumnjičenom Todoroviću i rekao mu da „nije nikako dobar i da mora u hitnu“.

Na to mu je osumnjičeni Todorović, navodno, odgovorio da mora pojačati sa alkoholom i da tako razgradi kokain u organizmu.

Osumnjičeni se na kraju ipak, odlučio da potraži pomoć ljekara.

– Hoće srce da mi iskoči, moram u hitnu- govorio je mladić dok mu je osumnjičeni savjetovao da ode i kaže od čega mu se stanje pogoršalo, ali da ne govori od koga je uzimao drogu.

(srpska info)