BANJALUKA, 22. novembra – Porodica Macanović rano jutros pretrpjela je pravi horor kada su im trojica nasilnika predvođena vlasnikom lokala ‘Odeon’ polupali ulazna vrata i prijetili da će ih pobiti.

Nevenka i Vinko Macanović pričaju da se se krvavi incident dogodio jutros u 6.48 časova.

“Čuli smo lupanje stakla i izašli ispred. Vidjela sam Nedeljka Skenderiju, vlasnika lokala ‘Odeon’ i još dvojicu saučesnika kako lupaju stakla ulaznim vratima. Skenderija se posjekao po ruci, a zatim je bacao krv prema meni govoreći: Evo ti moja krv!”, ispričala je Nevenka.

Njezin suprug Vinko nastavlja kako su nasilnici tokom napada prijetili da će pobiti i njih i njihove sinove, te da će im kuću dići u vazduh, objavile su Nezavisne novine.

Motiv napada je lokal ‘Odeon’ koji prema izjavi porodice Macanović do kasnih noćnih sati pušta preglesnu muziku, čiji gosti nerijetko uriniraju i ostavljaju fekalije po dvorištu Macanovića.

“Ovo se više ne može izdržati. Nema adrese na koju se nismo obratili da nam pomognu, ali ovako više ne ide. Ranije su isto tu bili lokali, ali nikada nismo omali problema ni sa vlasnicima, ni sa preglasnom muzikom”, kazao je Macanović.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka izjavila je da je policija saslušala oštećenog i osumnjičenog.

“Policija sprovodi istragu i saslušava svjedoke, odnosno očevice, a krivično djelo označeno je kao oštećenje tuđe stvari”, rekla je Markanovićeva.