BANJALUKA, 05. maja – Dalibor Hrvaćanin (32) iz Banjaluke optužen je da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dragiša Jović (59).

Prema navodima u optužnici, Hrvaćanin je vozeći pasat u avgustu 2013. godine izazvao nesreću na putu Banjaluka – Klašnice u banjalučkoj ulici Krajiških brigada.

Dodaje se da je vozio pijan sa 2,21 promilom alkohola u krvi i nedozvoljenom brzinom od 98 kilometara na čas iako je na toj dionici ograničenje 50 kilometara na čas.

“Analizom krvi utvrđeno je da je optuženi Dalibor Hrvaćanin bio u stadijumu teškog pijanstva u vrijeme nesreće kao i poginuli Dragiša Jović. Hrvaćanin je u krvi imao 2,21 promil alkohola, a Jović 2,75 promila”, kazala je u banjalučkom Okružnom sudu Veselka Bjelaković, vještak hemijsko-biološke struke, objavile su Nezavisne novine.

U optužnici se dalje navodi da je do nesreće došlo kada je Hrvaćanin pasatom na raskrsnici udario u jugo, koji je vozio Dragiša Jović.

Do udara je došlo kada je Jović skretao lijevo u Ulicu Trive Amelice. Od siline udara Jović je zadobio teške povrede grudnog koša, od kojih je preminuo u banjalučkom Kliničkom centru.

U nesreći je povrijeđena Tereza Moconja, koja je bila saputnik u pasatu, kao i Hrvaćanin.

Optužnicu protiv Hrvaćanina banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je 18. marta ove godine, i on se brani sa slobode.