branislav-ernaut

BANJA LUKA, 31. oktobra –

Prijatelji i radne kolege Branislava Ernauta pripadnika posebne jedinice policije KPZ Banjaluka, koji je iznenada preminuo u 35. godini života, napravili su human gest i vlastitim novcem otplatili stambeni kredit koji je pokojnik imao.

Osobe bliske njegovoj porodici objasnile su za Srpskainfo da je inicijativu o otplati stambenog kredita pokrenuo Goran Selak, direktor KPZ Banjaluka.

– Organizovao je večeru na koju su pozvani humani ljudi, a cilj je bio da se prikupi 68.200 maraka, koliko je iznosila glavnica stambenog kredita, a koji je Ernaut trebao otplaćivati narednih 17 godina. Prikupljeno je i nekoliko hiljada maraka više, a taj novac je uplaćen na račun porodice našeg pokojnog prijatelja. Nadamo se da smo na ovaj način barem malo olakšali porodici Ernaut. Branislav je to zaslužio, jer je bio čovjek kakav se rijetko može upoznati – ispričao je prijatelj pokojnika koji je želio ostati anoniman.

Direktor KPZ Banjaluka Goran Selak za Srpskainfo je kratko potvrdio da je u čast pokojnog prijatelja organizovana večera, ali nije želio detaljnije govoriti o njoj.

Podsjetimo, Branislav Ernaut se srušio tokom rekreacije u parku Mladen Stojanović u Banjaluci 15. oktobra naveče i hitno je prebačen u UKC Republike Srpske, gdje mu je ustanovljeno pucanje aneurizme na krvnom sudu u mozgu.

Na insistiranje prijatelja, prebačen je u Beograd, gdje su ljekari takođe dali sve od sebe, ali nije mu se moglo pomoći.

On je 1. novembra trebalo da napuni 36 godina.

Omiljen kod radnih kolega, prijatelja i svih koji su ga poznavali, Ernaut je bio sportista i kako kažu kolege, ljudska veličina koja će svima ostati u sjećanju.

Ernaut je sahranjen 19. oktobra u Lušci Palanci kod Sanskog Mosta.

(Srpskainfo)