humanitarna trka

BANJA LUKA, 13. avgusta – Humanitarna trka za pomoć daljem radu Škole sporta za osobe sa poteškoćama u razvoju “Sunce” održaće se u parku Mladen Stojanović, 25. avgusta, od 19 časova. Cilj je da se prikupe novčana sredstva i omogući građanima sa poteškoćama da sportske treninge nastave i tokom hladnih mjeseci.

Škola “Sunce” osnovana je ovog juna kako bi djeci i odraslima sa poteškoćama u razvoju obezbijedila redovne fizičke aktivnosti u svako doba i to besplatno.

Škola ima dvadesetak članova uglavnom djece i mladih sa autizmom i Daunovim sindromom, koji sada imaju priliku da se bave sportom kao i njihovi vršnjaci, što mnogo znači i samim roditeljima.

Treninge vode članovi Atletskog kluba Banjaluka Filip Jovanović i Ana Ilijašević koji su i pokrenuli cijelu priču.

– Mladi sa poteškoćama su do sada fizičke aktivnosti imali samo preko udruženja i raznih projekata. I sam sam ove godine učestvovao u jednom projektu, ali nakon njegovog završetka djeca više ne bi imala časove fizičkog, zbog čega smo i riješili da osnujemo ovu školu. Trenutno treniramo atletiku, ali plan nam je da uključimo i druge sportove- priča Jovanović.

Mališani vježbaju na Gradskom stadionu tri puta sedmično, međutim problem im je gdje nastaviti treninge kada nastupe hladni dani, zbog čega i organizuju humanitarnu trku u parku kako bi sakupili novac za iznajmljivanje sale.

Kotizacija je od pet maraka i više, u skladu sa mogućnostima. Dužina staze je tri kilometra za odrasle i 600 metara za djecu ispod 14 godina. Takođe, od 18 časova svi će imati priliku da pogledaju trening sportista koji pohađaju ovu školu.

(Srpskainfo)


Novum
Novum
Novum
Novum