inspekcija

BANJA LUKA, 24.januara – Više od 847.000 KM uplaćeno je prošle godine u gradsku kasu na osnovu rada inspektora gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove. Najveći dio te sume ostvaren je na osnovu izdatih prekršajnih naloga i izdavanja različitih obrazaca.

Načelnik Odjeljenja Janko Kecman, naglašava da je u mnogim oblastima inspekcijskog nadzora postignut značajan napredak, te da je tokom prošle godine bilo više od 15.000 kontrola u raznim oblastima.

U protekloj godini, inspektori su izdali 722 prekršajna naloga, a osim redovnih aktivnosti, urađeno je i mnogo drugih poslova kao što je, na primjer, rad na sanaciji klizišta koja su izazvana obilnim padavinama u maju prošle godine – rekao je Kecman i precizirao da su, u protekloj godini, evidentirana 24 klizišta gdje su preduzimane hitne intervencije.

Govoreći o planovima za 2020. godinu, Kecman je najavio pojačane kontrole objekata u kojima se priprema hrana, pogotovo restorane brze hrane.

Imali smo nekoliko slučajeva trovanja hranom i kontrole će biti pojačane i rigorozne. Posebno ćemo kontrolisati utrošak pojedinih namirnica u procesu proizvodnje i distribucije spremljenih jela. Dužnu pažnju i ove godine posvetićemo našim najmlađim sugrađanima, jer ćemo posebno kontrolisati nabavku hrane u vrtićima. Tu ne možemo dozvoliti greške i bilo kakvu improvizaciju jer je u pitanju zdravlje djece – nagalasio je Kecman.

On dodaje da su značajni rezultati ostvareni i u oblasti izdavanja stanova, posebno kroz registraciju vlasnika, pošto je udvostručen broj registrovanih vlasnika koji izdaju „stan na dan“.

(Banjaluka.net)