novac

BANJA LUKA, 18. februara  – Nenad Grujić i Jelena Florijan, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminalitet PU Banjaluka, uhapšeni su danas u okviru akcije “Sirano”, a sumnja se da su uzeli mito od minimalno 20.000 KM.

Cifra koju su, kako se sumnja, uzimali za mito mogla bi biti i veća, saznaju “Nezavisne novine”.

Iz MUP-a RS je, uz navođenje inicijala, saopšeno da su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

“Prilikom lišenja slobode kod lica je pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje lica koriste pronađena je takođe određena količina novca”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Kako su naveli, u toku je kriminalistička obrada uhapšenih, a istraga u ovom predmetu se nastavlja.

Operativnu akciju kodnog naziva “Sirano” sprovode policijski službenici Uprave za organizovani i teški krimininalitet MUP-a Srpske, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva – Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

U sklopu ove akcije pretresena je “Moja kafana” u banjalučkom naselju Obilićevo, a kako “Nezavisne” saznaju, u toku je pretres jednog automobila u naselju Lauš.

(Nezavisne)