Instagram je najavio novu funkciju automatskog titlovanja za Stories. Funkcija titlovanja naziva se “opisne naljepnice” i automatski će transkribovati govor u Instagram pričama.

Trenutno je dostupna na engleskom i za “zemlje koje govore engleski”. Očekuje se da će uskoro biti predstavljen za druge jezike i zemlje.

Instagram već nudi funkciju automatskog prepisivanja za IGTV i Threads aplikaciju. Sada se dodaje u Stories i Instagram Reels. Funkcija prepisivanja pomoći će ljudima koji su gluvi ili nagluvi. Štaviše, to će pomoći i gledaocima koji nisu dobro upućeni u engleski jezik ili žele da gledaju Priče bez zvuka.

Funkcija Tekst za Priče je odličan način da se izrazite. Možemo koristiti različite fontove, boje stilova i još mnogo toga. Slično tome, Instagram će vam omogućiti da prilagodite stil, boju i druge parametre transkribovanog zvuka. Vidljivost takođe možete poboljšati korišćenjem nalepnice u kontrastnoj boji u pozadini.

Funkcije automatskog prepisivanja obično nisu baš tačne, posebno kada su u pitanju interpunkcije i riječi specifične za određeni region. Srećom, možete uređivati tekst, dodavati interpunkcije i mijenjati pojedine riječi.

(Iphonehacks/Benchmark)