virus

BANJA LUKA, 18. marta – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj objavljenog sinoć laboratorijskom analizom uzoraka u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još dvije osobe u Republici Srpskoj.

Kako je saopšteno na stranici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS riječ je o jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi mlađe životne dobi iz Banjaluke. U kućnoj su izolaciji i pod nadzorom epidemiologa.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 29 slučajeva pozitivnih na novi virus korona. (Banjaluka-23, Čelinac-2, Laktaši-1, Srbac-1, Prnjavor-1 i Modriča-1 (uzorak iz Doboja)).

Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja. Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 6.180 osobe koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2.

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 235 osoba. Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji je 13 osoba (tri osobe pozitivnih na test virusa korona i 10 osoba u izolaciji).

Do sada je iz bolničke izolacije Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izašlo ukupno 55 osoba.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će redovno obavještavati javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

(Banjaluka.net)


Novum
Novum
Novum
Novum