sport

Sve sportske manifestacije i takmičenja od sutra do 30. marta održavaće se bez prisustva publike, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

U istom periodu, kako bi se smanjila opasnost od povećanja broja oboljelih na korona virus, otkazuju se i sve sportske aktivnosti i treninzi djece starosti do 15 godina.

Iz resornog ministartva su pojasnili da je ovo odlučila Vlada Republike Srpske na četvrtoj telefonskoj sjednici na kojoj je razmatrana informacija o pojavi novog virusa korona i preduzetim aktivnostima u Republici Srpskoj.

Iz Ministarstva su naveli i da se otkazuju sva takmičenja u sistemu školskog sporta Republike Srpske, te da će novi termini takmičenja biti naknadno određeni.

– Odluka je donesena iz preventivnih razloga, kako bi se spriječilo eventualno širenje virusa korona – navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva apeluju na građane da postupaju u skladu sa uputstvima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo Republike kada je riječ o pravilima dezinfekcije i pooštravanja provođenja sanitarno-higijenskih mjera s ciljem sprečavanja pojave i širenja ove bolesti.

(Srpskainfo)