prostitucija

BANJA LUKA, 09. decembra – Mostarke Tamara J. (32) i Nermina B. (47) uhapšene su u subotu u  Banjaluci zbog sumnje da su se mjesecima bavile prostitucijom, potvrđeno je za Srpskainfo.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da su pomenute Mostarke imale razrađen plan dolaska do mušterija, a svoje usluge su nudile preko interneta.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla, navodeći inicijale, da su inspektori u subotu ispitali Tamaru J. i Nerminu B. zbog sumnje da su počinili prekršaj „prostitucija“.

– Operativnim radom i preduzimanjem drugih mjera policija je došla do saznanja da  Tamara J. i Nermina B, od februara ove godine na područuju  Banjaluke pružaju seksualne usluge uz novčanu naknadu – pojasnila je Mučibabićeva, ne otkrivajući imena.

Ona je dodala da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se u ovom slučaju radi o navedenom prekršaju, te da se po kompletiranju predmeta dostavi nadležnom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Izvor Srpskainfo je pojasnio kako su se pomenute Mostarke bavile najstarijim zanimanjem na svijetu.

– Djevojke su najvjerovatnije početkom godine došle u Banjaluku, gdje su iznajmile stan u jednom naselju. Nakon toga, one su se od februara ove godine počele da se bave prostitucijom – kaže naš sagovornik.

Dodaje da seksualne usluge nisu nudile na ulici, već su preko interneta davali oglase.

– Mostarke su preko raznih oglasa na internetu nudile seksualne usluge, a sve su to pokušale prikriti navodeći samo da se radi o masažama – pojasnio je izvor iz istrage.

prostitucija 2

Prema njegovim riječima, one su u oglasima pisale da nude masaže u svom smještaju uz zagarantovu diskreciju.

– Njihov oglas bi otprilike ovako izgledao: „Maserka, lijepa i atraktivna nudi usluge masaže i lijepog druženja u svom smještaju, galantnoj i kulturnoj gospodi, diskrecija zagarantovana“ – otkriva naš izvor.

Zanimljivo je da se još uvijek na oglasnim prostorima mogu naći slični oglasi u Banjaluci, a iza kojih se očigledno krije prostitucija.

Interesantno je i da u Banjaluci već godinama nije bilo hapšenja zbog prostitucije. Zadnji slučaj, koji je potresao Banjaluku, bio je još 2012. kada je uhapšeno nekoliko poznatih banjalučkih biznismena.

Tada je utvrđeno da su neki od njih podvodili djevojke zbog prostitucije, a ona se dešavala i u dva poznata banjalučka hotela.

Novčane kazne

Prema zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske, za prostituciju nisu predviđene zatvorske, nego samo novčane kazne.

– Ko za novčanu ili drugu korist nudi ili traži uslugu prostitucije, kazniće se novčanom kaznom od 400 do 1.200 maraka. Ko iznajmljuje, odnosno ustupa prostorije radi vršenja prostitucije, kazniće se novčanom kaznom od 400 do 1.500 maraka – navodi se u zakonu o javnom redu i miru.

(Srpskainfo)