BANJALUKA, 30. maja – Vandal ili više njih su u noći između srijede i četvrtka izbušili gume na 24 automobila koja su bila parkirana u podzemnoj garaži u Ulici Stojana Novakovića u banjalučkom naselju Kočićev vijenac.

Stanari ove ulice kažu da je njihova zgrada često na meti vandala, koji pored bušenja guma paraju automobile i razbijaju interfone.

“Skoro na svakom automobilu su izbušene po dvije gume, bilo je i onih sa tri. Materijalna šteta u ovom vandalskom činu nije ispod 5.000 maraka”, kažu ogorčeni mještani, kojima nije jasan razlog ovog napada.

Kako kažu, sigurni su da je ovaj napad isplaniran, te da će zahtijevati od policije da što prije uhapsi počinioce. Dodali su da su gume na automobilima najvjerovatnije izbušene noževima.

E.P., stanar ove zgrade, kazao je da njemu nisu izbušene gume, ali da mu je prije dvadesetak dana ukraden bicikl, objavile su Nezavisne novine.

“Doselio sam se prije godinu dana ovdje jer sam mislio da je mirno naselje. Međutim, svakodnevno se susrećemo sa narkomanima i vandalima koji uništavaju sve što stignu. Eto, meni su ukrali bicikl, nije to neka šteta, ali me zanima kada će se stati na kraj krađama”, kazao je ovaj stanar, dodajući da je prije pola godine uništen i interfon na njegovom ulazu.

Iz banjalučke policije su saopštili da im je slučaj prijavljen juče, te da je u toku rad na pronalaženju izvršioca i rasvjetljavanju krivičnog djela. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka.