krcmarice

BANJA LUKA, 24. decembra – Na Krčmaricama je ovih dana završena gradnja novog društvenog doma, u okviru velike akcije oživljavanja društvenih sadržaja na prigradskom i seoskom području.

Objekat je izgrađen na mjestu starog, devastiranog društvenog centra, zbog čega je i odlučeno da se gradi novi, i to zajedničkim ulaganjem Grada i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

-Grubi građevinski radovi su okončani ovih dana i objekat je stavljen „pod krov“. To je prva faza, dok će druga, koja podrazumijeva unutrašnje uređenje i opremanje biti realizovana naredne godine, najvjerovatnije u okviru istog projekta – kazali su iz Odjeljenja za opštu upravu, koje je koordinator ovog projekta.

Izgradnjom ovog doma, mještani gornjeg dijela Česme dobili bi prostor za društvena okupljanja, te za održavanje folklornih i drugih sekcija.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednička inicijativa vlada Švajcarske i Švedske, a sprovodi ga UNDP. U ovaj projekat su uključene jedinice lokalne samouprave u BiH, a Banja Luka u ovom projektu učestvuje od 2017. godine sa šest mjesnih zajednica:  Saračica, Lauš 2, Paprikovac, Šargovac, Rosulje i Česma.

 (Banjaluka.net)