kruzni tok 1

BANJA LUKA, 10. septembra – Izgradnja nove kružne raskrsnice, na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Kozarske, kod Policijske uprave Banjaluka na Kočićevom vijencu, ide punom parom.

Na gradilištu su prisutni brojni radnici, ali i mašine, postavljaju se podzemne instalacije i već su vidljivi prvi obrisi buduće kružne raskrsnice.

Pošto se radi o veoma prometnoj raskrsnici, pored građevinaca na ovoj saobraćajnici su konstantno prisutne kolone vozila koje polako manvrišu između kamiona i bagera.

kruzni tok 2

Iz Gradske uprave su ranije uputili apel vozačima za strpljenje i razumijevanje s obzirom na to da će za vrijeme izvođenja radova biti izmjene režima u odvijanju saobraćaja, te otežan prolaz vozila.

Budući kružni tok jedna je od ključnih saobraćajnih tačaka u gradu, pošto predstavlja poveznicu Istočnog i Zapadnog tranzita.

Radi se o desetoj kružnoj raskrsnici koja se gradi unazad zadnje tri godine, za koju je iz budžeta izdvojeno 369.000 KM.

Izgradnja je počela početkom prošlog mjeseca, a izvođač radova, preduzeće „Kozaraputevi“, ima rok od 90 dana da izgradi raskrsnicu.

kruzni tok 3

(Srpskainfo)