Novak Đoković se vratio nakon lošeg početka i došao je do 35. Masters titule čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom na vječnoj listi.

Ufinalu Sinsinatija je savladao Miloša Raonića sa 2:1, iako je Kanađanin dobio prvi set ubjedljivo 6:1. Srpski teniser je uzvratio, podigao nivo svoje igre i dobio naredna dva seta 6:3, 6:4. Bila je ovo 11. pobjeda nad Raonićem. Đoković je ovim uspjehom osvojio sve Masterse najmanje po dva puta.

Miloš Raonić je lako dobio prvi set sa 6:1. Kanađanin je igrao veoma agresivno, napadao je čak i iz bekhenda, a podatak da je bio bolji čak i u razmjenama pokazuje koliko je Novaka Đokovića stigao umor iz duela sa Bautistom Agutom.

Uz to srpski teniser je nekoliko puta istezao vrat koji je očigledno i dalje pravio problem, što se osjetilo prilikom servisa. Raonić je u četvrtom gemu napravio brejk poveo 3:1, a zatim ga je potvrdio pa je lako dobio ovaj period igre.

U drugom dijelu Đoković je odigrao puno kvalitetnije, smanjio je greške i napao rivala. Imao je samo tri neiznuđene greške  i to se odmah osjetilo. Uspio je da iskoristio dvije vezane greške Raonića i da napravi brejk koji je zatim potvrdio za 5:2. Kanađanin nije uspio da vrai brejk pa je Novak dobio drugi set 6:3.

Đoković je bez energije ušao u treći set, što je rival kaznio sa brejkom. Ipak , Novak se brzo vratio. Sjajnim riternima je napravio problem protivniku i uspio da smanji na 1:2, a zatim je izjednačio na 2:2. Nastavio je srpski teniser sa sjajnim riternima i nakon toga je došao i do drugog brejka, zatim je bio siguran i vezao je četiri gema, te poveo 4:2. Prednost je sačuvao na svoj servis i na kraju došao do titule.

(Srpskainfo)