BANJALUKA, 31. marta – Policija je podnijela izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu protiv Jasmine Gavrilović (26), vlasnice firme “Foks kompani”, i Jelene Sadžak (38), obje iz Banjaluke, zbog sumnje da su prevarile veći broj građana prodajom lažnih proizvoda kosmodisk.

Inače, radi se o proizvodima za ublažavanje bolova u predjelu leđa, a na zvaničnoj stranici “Kosmodiska” navedeno je da imaju preko dva miliona korisnika.

Prema navodima iz izvještaja dostavljenog Tužilaštvu, osumnjičene su u periodu od 1. jula 2013. do 5. marta ove godine u Banjaluci, pod poslovnim imenom firme čiji nisu vlasnici, prevarile veći broj građana tako što su angažovale dostavljače i radnike u kol centru, pozivale građane i prodavale im lažne proizvode. Kupci su birani slučajno, preko telefonskih imenika, a kada bi se “upecali”, nuđeni su im jeftiniji i falš proizvodi, pod izgovorom da se radi o originalnom kosmodisku, objavile su Nezavisne novine. U policiji su potvrdili da su osumnjičeni potencijalnim kupcima, u namjeri obmanjivanja lažnim proizvodima, govorili da plaćaju samo poštarinu u iznosu od 25 maraka.

Policija je početkom marta u sklopu akcije “Kosmodisk” privela četiri osobe, među kojima je bila i Jasmina Gavrilović, osumnjičene da su većem broju građana prodali falš proizvode.


Novum
Novum
Novum
Novum