Djed N. F. iz jednog sela kod Bogatića prijavio je policiji u ovom mjestu prve komšije zbog toga što se njihov mačak ušunjao u njegovu kuću i sa stola pojeo pun tanjir pečenja.

Naizgled ovo je još jedna od bizarnih prijava koje policija prima od građana koji od ljudi u plavim uniformama očekuju da im pomognu u baš svakoj prilici, ne znajući da to nije u njihovoj nadležnosti.

Međutim, u razgovoru za Telegraf otkriva kako mu komšijske mačke i psi duže vrijeme pričinjavaju štetu i da mu je tek nakon posljednjeg nedjela komšijskog mačka “pala klapna” zbog čega je otišao u policiju da traži pomoć.

– Ispričao sam policiji i o tom pečenju koje je mačak smazao kada je ušao u kuću jer sam zaboravio da zatvorim vrata i zbog kojeg mi je posebno žao jer mi je donio moj unuk. Ja sam pojeo samo dva komada, a mačak sve ostalo iz punog tanjira. Znam ja da je to pomalo i smiješno, ali više ne znam kako da se izborim sa komšijskim životinjama – priča djed.

Komšije, po djedovoj priči, imaju dosta pasa i mačaka u svom dvorištu koje je uvijek otvoreno, pa tako preko plota neometano prelaze u njegovo dvorište i kuću.

Odnijeli su mu obuću, pa je ostao bez papuča i cipela, a nedavno i skoro sve kobasice iz špajza. Zbog nestašnih životinja je upozoravao komšije, a pošto ništa nisu preduzimale pomoć je tražio od policije.

– Kada se žalim komšijama oni kažu da ubijem mačku ili da zatvorim vrata. Mačku ne bih ubio, a šta ću kad zaboravim da zatvorim vrata pa komšijske životinje uđu u kuću… Jednu mačku sam našao mrtvu u sobi u koju ne ulazim, ko zna kada se tu uvukla i uginula, pa sam primjetio tek kad sam osjetio neprijatan miris – kaže djed.

Djed živi sam i mada je u “zlatnoj mladosti” zdravlje ga dobro služi i sam brine o sebi. Ništa mu, kaže, ne nedostaje, samo što se nervira zbog nestašnih komšijskih pasa i mačaka.

U policijskoj stanici su uredno zaveli djedovu prijavu i uskoro će patrola izaći na teren i, možda, djedu pomoći da se otarasi nesvakidašnjih muka, piše Telegraf.

(Srpskainfo)