BANJA LUKA, 14. septembra – Policija u Banjaluci nakon istrage rasvijetlila je krađu 2.350 KM iz frizerskog salona i uhapsila “kraljicu džeparoša” u BiH Sabahetu Džindo.

Zajedno sa “kraljicom džeparoša” uhapšen je i njen muž Mirsad Džindo.

Krađa u frizerskom salonu prijavljena je 2. septembra ove godine.

Prema navodima iz prijave, nepoznata osoba došla je u frizerski salon u Banjaluci, iskoristila nepažnju, te iz novčanika oštećenog koji se nalazio iza pulta ukrala novac u iznosu od 2.350 KM.

Uhapšeni Mirsad Džindo sumnjiči se da je pomogao supruzi Sabaheti u izvršenju krivičnog djela, na način da je “kraljicu džeparoša” dovezao do Banjaluke.

Nakon odrađenog “posla” osumnjičeni su se odvezli za Sarajevo.

Iz Policijske uprave Banjaluka danas je saopšteno da je Džindo 12. septembra uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, dok je njen suprug nakon kriminalističke obrade pušten da se brani sa slobode.

Sabaheta Džindo je nakon jednog hapšenja medijima ispričala kako se od krađa ne može suzdržati. – Nikad ne planiram i ne znam kad ću i hoću li stati s današnjim danom ili ću sada ukrasti ovu čašu, ili milion, ili marku. Nisam sigurna kad kažem da neću ukrasti, ali se suzdržavam da to ne uradim. U tašni sam znala imati 5.000 KM, a kradem čokoladu od šest maraka. Kažem sebi: “Nemoj, ženo, pusti tu čokoladu”, ali ne može- ispričala je Džindo za medije.