Džuls Letoj je instruktorka fitnesa u Njujorku koja često slavnima pomaže da izgube kilograme i vrate se u formu.

Neke od zvijezda s kojima je dosad radila su: Amanda Sejfrid te Mari Kejt i Ašli Olsen.

Podijelila je svoje savjete za uspješno mršavljenje, prenosi Azra.

Radite čučnjeve s tegovima

Čučnjevi s tegovima uvijek su odličan izbor. Sagorjeće vam najviše kalorija, a mnoge stvari – trbušnjaci, noge, gluteus – moraju raditi kako bi pravilno napravili čučanj. Osim toga, sjedenje i ustajanje je nešto što radite svaki dan, pa zašto ne biste od toga napravili vježbu koja je stvarno funkcionalna.

Da bi gubili kile, jedite češće

Instruktorka kaže da je zaista zdrav način disciplinirane prehrane zapravo jesti češće.

Grickalice su mi jako važne. Svim svojim klijentima kažem da su grickalice ključne. Nikada nemojte čekati dok ne ogladnite, tada donosite loše izbore u prehrani. Uvijek se pobrinite da imate međuobrok i da su vam šećeri na pristojnom nivou.

Najbolja grickalica za gubitak težine

– Ja ne radim u kancelariji i često ne znam kada ću jesti ručak. Moj omiljeni međuobrok je pola jabuke s maslacem od kikirikija ili badema. Tako ćete dobiti proteine, masnoće i vlakna, a ovaj međuobrok pomoće vam stabilizujete šećer i održaće vas sitim do vaše sljedeće pauze.

Odaberite pravu proteinsku pločicu

Proteinska pločica je takođe dobar način za izbjegavanje gladi, ali morate odabrati pravilnu – s najmanje šećera.

Najbolji način da gubite kile je da jedete sporije

Najvažniji savjet koji daje i koji odmah možete početi primjenjivati, jest da jedete sporije.

– Uvijek smo u žurbi i jedemo na brzinu, ali vaš želudac je samo određene veličine. Kalorije se nakupljaju kada se prejedete. Uzmite zalogaj, pa otpijte malo vode, razgovarajte pa opet uzmite zalogaj, uživajte u hrani, tako ćete uspjeti primijetiti kada ste se najeli – savjetuje Džuls.

Predanost je ključna

– Zdravlje je način života. Znam da je to kliše, svi to govore, ali priprema i predanost su ključni. Odvojite vrijeme za pripremu hrane, kupovinu zdravih namirnica i planiranje obroka. Gubitak kilograma i zdravo hranjenje traže vrijeme, ali ako ste predani i dobro pripremljeni, isplatiće vam se – zaključila je ona.

(Srpskainfo)