BANJA LUKA, 20. jula – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa Institut za javno zdravstvo Republike Srpske i ostale laboratorije koje vrše testiranje na SARS-CoV-2, nisu vršile testiranje, te Institut za javno zdravstvo Republike Srpske nema prijavljenih novozaraženih, saopštio je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Ugljevika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 3.719 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 147 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.833 osobe. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 44.767 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 233, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 56, a u opštim bolnicama 177.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 4.052 osobe, a nadzor je završen kod 40.880 osoba.

(Nezavisne)