Estetska medicina je umjetnost u stvaranju savršenstva, odnosno disciplina koja se bavi poboljšavanjem fizičkog izgleda svakog pacijenta. Iako neki misle da je nepotrebna, velika većina smatra da kvalitetna estetska medicina može poboljšati ne samo izgled pacijenta, već i njegovo mentalno zdravlje i samopouzdanje.


U ovoj priči ćemo se fokusirati na dr Jelenu Krčum, vrhunskog doktora za estetsku i anti -aging medicinu kojoj polazi za rukom nešto što malo kome uspijeva, a to je svakodnevno stvaranje ljepote koja dolazi iznutra, kao i otkrivanje najljepšeg u svakom pojedincu.

Ona je žena sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti esetetske medicine. Poznata je po to tome što ne samo da poboljšava izgled pacijenta već i stvara osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja kod svih koji dolaze na tretmane u njenu zdravstvenu ustanovu. Dok mnogi ljekari iz ove oblasti nastoje da stvore šablonski, univerzalno privlačan izgled dr Krčum se trudi (i uvijek uspijeva u tome) da otkrije unikatne karakteristike svakog pojedinca, te da ih istakne na najbolji mogući način.

Dr  Krčum postiže ovaj cilj  putem pažljivog slušanja svojih pacijenata. Umjesto da nameće svoje stavove, ona sluša njihove ideje, želje i potrebe, uvažava njihovu jedinstvenost i radi na tome da im pomogne da se osjećaju lijepo i samouvjereno u vlastitoj koži. Njena nevjerovatna sposobnost da stvori atmosferu povjerenja i razumijevanja, često dovodi do toga da pacijenti budu potpuno otvoreni i iskreni u vezi sa svojim željama, potrebama i strahovima.

Ona koristi svoje ogromno znanje i vještine da bi poboljšala prirodne karakteristike svakog pacijenta. Umjesto da se fokusira samo na uklanjanje nedostataka, dr Krčum koristi svoju ekspertizu da istakne ono što je najljepše na licu svakog pacijenta. Njena filozofija je da svaka osoba ima svoju individualnu ljepotu, a da je njen zadatak da tu ljepotu još više otkrije, naglasi, nadogradi i poboljša.

Iako od toga živi i time se bavi, ona ipak ne preporučuje estetsku medicinu svakom pacijentu koji se javi i koji to traži. Umjesto toga, vodi pacijente kroz detaljnu procjenu njihovih ciljeva i očekivanja, fizičkog i mentalnog zdravlja i druge faktore koji mogu uticati na dan poslije estetske intervencije, prateći napredak i brinući za njihov oporavak. Ovo joj omogućava da pruži svakom pacijentu individualizovanu njegu, a ne samo standardni postupak koji se primjenjuje na sve.

Uspjela je da izgradi prepoznatljiv stil koji se zasniva na ideji da ljepota leži u detaljima. Koristi kombinaciju najsavremenijih tehnika i materijala koji su usmjereni na poboljšanje izvornog izgleda, uz ukrasne elemente koji su neprimjetni, ali su ključni za postizanje savršenosti. Uvijek naglašava šta treba imati na umu i da estetika dolazi na kraju – kao šlag na tortu u kompletiranje razvoja ličnosti.

Ljekari, kao i ljudi poput Jelene, koji su dobri u duši, koji imaju veliko srce i koji žele pomoći drugima su Božiji blagoslov i pravi dragulji u našem društvu. Njihova nesebičnost i želja da čine dobro, ne samo da poboljšava kvalitet života onih kojima pomažu, već često inspirišu druge da budu takvi i čine isto. Oni su skromni, rade u tišini, ne shvatajući koliko su važni onima kojima pomažu i koliko su njihova djela značajna. Primjer su za sve nas i inspiracija za mnoge!