drvored

BANJA LUKA, 06. novembra – Sadnjom mladih platana uz saobraćajnicu na Istočnom tranzitu danas je započela jesenja akcija ozelenjavanja grada, u kojoj će biti posađeno 700 stabala u više gradskih drvoreda.

Sadnice su, obilježavajući vrijedan jubilej – 140 godina od osnivanja škole posadili učenici OŠ „Dositej Obradović“, a u sadnji im se, simbolično, pridružio i gradonačelnik Igor Radojičić.

Ova lokacija uz Istočni tranzit sve više postaje omiljena zona za pješake i bicikliste i naravno da bi tu trebalo da imamo i drvorede. Prošle godine smo sa suprotne strane strane saobraćajnice zasadili aleju platana u znak sjećanja na solunske borce iz Prvog svjetskog rata, zahvaljujući donaciji jedne naše sugrađanke. Danas smo ovdje i i zbog jubileja OŠ „Dositej Obradović“ i ovaj drvored će nas uvijek podsjećati na ovu školu i njen značaj u našem gradu – rekao je Radojičić.

drvored 2

On je dodao da će novi drvoredi uskoro „nići“ između groblja Stupnica i fabrike obuće „Bema“ te uz novu pješačku i biciklističku stazu u Zalužanima.

Direktor OŠ „Dositej Obradović“, Dragan Kovačević, kazao je da su u ovoj školi opredijelili da jubilej obilježe sadnjom drveća, a ne skupim prijemima i svečanostima.

Odlučili smo da uradimo nešto konkretno za naš grad, a to je sadnja ovog drvoreda uz Istočni tranzit – naveo je Kovačević.

(Banjaluka.net)