biblioteka

BANJA LUKA, 28. septembra – Iz Dječije biblioteke “Borik” pozivaju najmlađe da se prijave za neku od zanimljivih radionica koje organizuju u ovoj ustanovi od idućeg mjeseca.

Biblioteka za djecu u ovom banjalučkom naselju već tradicionalno u jesenjem periodu priprema maštovite i edukativne sadržaje za predškolce i osnovce. Serija zanimljivih radionica za djecu, na kojima će zajedno s vršnjacima čitati, crtati, učiti strani jezik, te kako da rješavaju probleme s drugovima i roditeljima, kreće od oktobra i trajaće do kraja godine.

Mala škola engleskog jezika, koja će se održavati utorkom od 18 do 19 sati u prostoru čitaonice, namijenjena je djeci predškolskog uzrasta od 4 do 7 godina. Ovu radionicu vodi apsolvent Sanja Dizdarević.

Srijeda je u terimnu od 19 do 20 sati razervisana za radionicu “Upoznajmo sebe” i djecu od 8 do 15 godina.

– Učimo se asertivnom ponašanju rješavanju problema, jačanju samopouzdanja, samopoštovanju i ljubavi – pojašnjava Aleksandra Čvorović, bibliotekarka, psihološka savjetnica i priznata književnica sa više objavljenih djela, koju su mnogi mališani već upoznali kroz njene priče i dugogodišnji rad.

Ona četvrkom vodi još dvije radionice. Od 18 do 19 sati svoj termin ponovo imaju predškolci, kada će čitati priče, učiti male lekcije, crtati, plesati i pjevati. Odmah poslije njih, od 19.30 do 20.30, održava se dramska sekcija za osnovce koji posjeduju talenat za glumu i recitovanje, a na ovim časovima dobiće priliku da razvijaju svoj umjetnički dar.

Djeca od 5 do 10 godina subotom će imati priliku da budu mali istraživači. Radionica je, kako pojašnjavaju u biblioteci, edukativnog i zabavnog karaktera, razvija istraživački duh, znanje i maštu. S djecom radi pesnikinja Tamara Dragić, do 13 do 14 sati.

– Dragi roditelji, upišite svoju djecu u Dječiju biblioteku “Borik” i pružite im jedno lijepo i uzbudljivo detinjstvo, obogatite i oplemenite njihov mali život i bićete ponosni u kakve će ljude izrasti – poručili su iz ove ustanove.

(Banjaluka.net)