BANJALUKA, 12. juna – Banjalučani Vladimir Damjanić zvani Dama (33) i Aleksandar Kajkut (37) osuđeni su na ukupno 30 mjeseci zatvora u banjalučkom Okružnom sudu.

Damjanić je osuđen na 22, dok je Kajkut dobio osam mjeseci zatvora. Prema navodima u presudi, Kajkut i Damjanić  su bili članovi grupe Dragoljuba Pašagića, koja je od aprila do oktobra 2011. godine u Banjaluci preprodavala kokain i marihuanu.

Damjanić i Kajkut su drogu prodavali po cijenama od 10 do 50 maraka, u zavisnosti od količine i vrste.

Oni su u prvostepenom postupku u predmetu “Kanon” oslobođeni zbog nedostatka dokaza, međutim Vrhovni sud RS je ukinuo ovu presudu i slučaj vratio na suđenje. Nakon ukidanja presude Tužilaštvo je izmijenilo optužnicu protiv njih, pri čemu su izbrisane neke osobe kojima su prema ranijoj optužnici prodavali drogu, objavile su Nezavisne novine.

U predmetu “Kanon” devet osoba s kojima su sarađivali Kajkut i Damjanić osuđeno je ukupno na 25 godina zatvora zbog trgovine drogom. Osuđeni su Dragoljub Pašagić, Goran Novalija, Danijel Delić, Ljubiša Jaćimović, Dragan Jovanić, Zoran Balta, Ana Mastilo, Vladimir Petrović i Darjan Dojčinović.

Oni su  uhapšeni početkom oktobra 2011. godine  godine u policijskoj akciji “Kanon”.