BANJA LUKA, 10. marta – Naredna sjednica Skupštine grada Banjaluka zakazana je za 25. i 26. marta, a odbornici će raspravljati o više od 85 tačka dnevnog reda.

Jedna od tačaka je i prijedlog budžeta za ovu godinu u iznosu od 149,4 miliona KM, i isti je i kao i Nacrt budžeta.

Gradonačelnik  Banjaluke Draško Stanivuković je rekao da je prijedlogom budžeta i uštedama omogućeno više od 30 miliona KM za kapitalna ulaganja na području grada.

– U prijedlogu je planirana izgradnja dajak pristaništa, 12 miliona KM za vodosnabdijevanje, prva faza izgradnje novog najvećeg parka u gradu sa jezerom u sredini i mnogo toga – naglasio je Stanivuković.

On je najavio i prijedlog da se ukinu kandže za automobile koji su nepropisno parkirani na području grada.

– Jednostavnije je da to budu prekršaji , a ne da stavljamo kandže na automobile ljudima. To bi sve bilo u saradnji sa MUP RS i prekršaji bi se plaćali kao neki drugi i u prvih sedam dana to bi bilo 50 odsto jeftinije. To ne bi uticalo na smanjenje prihoda u gradu jer bi i ljudi koji rade ovaj posao lakše ga obavljali, ne bi postavljali kandže nego uslikali one koji nepropisno parkiraju i lakše obavljali ovaj posao – objasnio je Stanivuković.

Dodao je da je u centru grada planirano postavljanje besplatnog interneta za sve građane.

– Plan je da u centru grada postavimo i jedan defibrilator koji bi se koristio u hitnim slucajevima – kazao je Stanivuković.

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka, Saša Čudić je kazao da je predviđen obiman dnevni red koji broji 85 tačaka.

– Ako ne stignemo završiti u planiranom terminu sjednica gradskog parlamenta će se nastaviti 30. marta – kazao je Čudić.

(Srpskainfo)