BANJALUKA, 14. maja – Radovi na obnovi tvrđave Kastel teku brže nego što je planirano i trenutno su u posljednjoj fazi, saopštili su iz Gradske uprave.

“Ugovorom je predviđen završetak radova za mart 2015. godine, ali u skladu sa trenutnom situacijom i brzinom izvođenja radova, moguće je da čitav posao obnove bude završen do kraja ove godine. Što se tiče radova na cjelini dva, kulturni centar sa ljetnom scenom, trenutno je u fazi priprema tendera za izbor izvođača i nadzor nad radovima”, ističu iz Gradske uprave.

Dodaju da je za završetak prve faze cjeline devet u okviru projekta “Rekonstrukcija i revitalizacija tvrđave Kastel” iz fondova Evropske unije odobreno 2,5 miliona evra, a do sada je utrošeno oko 80 odsto ugovorenih sredstava. Vijest da bi Kastel do kraja godine mogao biti obnovljen obradovala je Banjalučane, objavile su Nezavisne novine.

“Ne mogu da vjerujem da će i kod nas nešto biti završeno prije vremena. Svaka čast izvođačima. Kastel je simbol grada i šteta što je tolike godine zapuštan”, kazao je dvadesettrogodišnji Saša Marković.