BANJALUKA, 11. januara- Klinički centar Banjaluka ponudio je besplatnu operaciju i nabavku pejsmejkera za djevojčicu Dženisu Balić iz sela Donja Koprivna, kod Cazina.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi ističu kako su se o zdravstvenim problemima ove djevojčice upoznali zahvaljujući tekstu u “Nezavisnim novinama”, te su odlučili ponuditi svoju pomoć.

Ističu kako su spremni obaviti zdravstveni pregled djevojčice, kao i operativni zahvat, te nabavku pejsmejkera čija je vrijednost oko 10.000 maraka.

Rahman Balić, otac djevojčice, u telefonskoj izjavi za naše novine ističe kako je duboko ganut ovim potezom uprave Kliničkog centra Banjaluka. “Zaista sam prijatno iznenađen i hvala dobrim ljudima iz Banjaluke”, kaže Balić.

On dodaje kako su ipak pripreme za operativni zahvat na Kliničkom centru u Sarajevu već u poodmakloj fazi, te da će se pripremni pregled za operativni zahvat kod djevojčice obaviti već u naredni ponedjeljak.

“Također, nabavljen je i pejsmejker, s tim što je dobavljač pristao da njegovu cijenu platimo naknadno. Operacija bi potom trebalo da bude obavljena nekoliko dana poslije pregleda ukoliko sve bude u redu”, rekao je Balić, objavile su Nezavisne novine.

On kaže kako bi duboko bio zahvalan ljudima iz banjalučkog Kliničkog centra ukoliko bi djevojčica, poslije operativnog zahvata, mogla dolaziti na preglede u Banjaluku. Dodaje kako bi to za njih bio mnogo kraći put, te da bi i finansijski manje koštalo nego odlasci u Sarajevo.

Zbog problema u radu srca u trećem mjesecu života Dženisi je ugrađen pejsmejker. Rok trajanja aparata ističe i mora da se zamijeni novim.