Jedna privatna internacionalna škola u Beogradu organizovala je događaj za učenike, koji se oteo kontroli.

Oko 60 đaka, među kojima većinom maloljetni, završili su na druženju u lokalima, odakle su izlazili pijani, uplakani i povraćajući.

Kako je rekao jedan roditelj 15-godišnjeg djeteta koje pohađa drugu školu, a koje je prisustvovalo manifestaciji, potpuno je iznenađen time da su maloljetnici imali tzv. “otvoreni bar”, tj. pristup piću po volji.

– Oni su u okviru škole imali ideju da naprave mali Davos za djecu. Svako dijete dobije svoju zemlju. Oni dobiju neko zaduženje, kao da su predstavnici tih zemalja. Nije loše osmišljeno – kaže on, navodeći da je riječ o učenicima privatnih škola, te da je neprijatno iznenađen napravljenim propustom.

– Ne znam šta se njima desilo, ne mogu da vjerujem da su toliko omanuli.

Dalje navodi da je škola (naziv poznat redakciji) bukirala tri kafića u opštini Stari grad, te da je u periodu od 21 sat do ponoći bilo predviđeno da se učenici okupe.

– Pustili su klince uzrasta 13-17 godina, napravili im “otvoreni bar”, gdje su mogli da piju šta im padne na pamet – ističe.

Objašnjava da je riječ o velikom broju učenika, te da nisu mogli proći neprimjećeno. Objašnjava i da je odlazeći po dijete koje mu je ispričalo šta se dešava, doživijo neprijatnosti.

– Neka djeca su plakala, držala se za stubove, povraćala. Neki nisu znali gdje su. Vidio sam da su druga djeca u agoniji – navodi on.

Ističe da je skandalozno i to što je škola uplatila novac za “otvoreni bar” i što su u kafićima alkoholom služili maloljetnike, piše Telegraf.

(Srpskainfo)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime