BANJALUKA, 02. marta – Ulica Skendera Kulenovića u naselju Kočićev vijenac uskoro bi mogla da dobije novo ruho, jer će uporedo sa gradnjom kružnog toka kod Centra javne bezbjednosti ova saobraćajnica biti rekonstruisana.

Načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da su u pregovorima sa “Putevima RS” o izgradnji kružnih tokova na području grada i da postoji mogućnost da se od tih sredstava pronađe novac i za rekonstrukciju ulice Skendera Kulenovića.

– Postoji mogućnost da sa partnerima iz “Puteva RS” dogovorimo da se poslije izvođenja radova na kružnom toku kod CJB Banjaluka presvuče asfaltom i ova ulica jer je usko povezana sa pomenutim kružnim tokom – rekao je Novaković.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kočićev vijenac Darko Sabljić rekao je da obnova ulice Skendera Kulenovića nije uvršćena u program zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu.

– U toku godine biće rekonstruisana Kozarska ulica, koja je uvršćena u program. Ipak, nadamo se da će se predstavnici Gradske uprave dogovoriti sa “Putevima RS i da ćemo više informacija imati idući mjesec – kazao je Sabljić.

Ovaj putni pravac jedan je od glavnih izlaza iz grada na magistralni put prema Jajcu, tako da ovom dionicom svakodnevno prođe na stotine automobila. Mještani tvrde da je ulicom vrlo teško voziti jer se na putu na svakih nekoliko metara nalazi rupa, udubljenje ili šaht, koji smetaju vozačima, objavio je Glas Srpske.

Mještani sa nestrpljenjem čekaju obnovu ulice. Tvrde da je ona odavno u jako lošem stanju i da zbog udarnih rupa, neravnina i šahtova najviše stradaju automobili. Stanovnik ulice Skendera Kulenovića Nikola Ostojić, koji automobilom tuda prođe i po nekoliko puta dnevno, kaže da su u ovoj ulici česta iskopavanja.

– Kad se radovi završe, radnici presvuku asfalt samo na tom dijelu gdje je bilo iskopavanje, tako da se stvaraju nastavci asfalta i dolazi do formiranja neravnina koje smetaju pri vožnji. Trebalo bi kompletnu ulicu presvući asfaltom da se to sve izravna, inače je nemoguće voziti bez velikog truckanja – kazao je Ostojić.

Ivičnjak

Mještani traže i da se ivičnjak na broju 37 u ovoj ulici ukloni.

– Prilikom skretanja kod pekare “Dan-noć” postoji visoki ivičnjak koji smeta vozačima, pa predlažemo njegovo uklanjanje ili zasijecanje – kažu mještani.